Uno 4K SE - jak przywrócić VTi po wgraniu OpenATV

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

• Uno 4K SE - jak przywrócić VTi po wgraniu OpenATV

Witam

Po wgraniu OpenATV 7.2 na mój odbiornik, który jednak nie przypadł mi do gustu chciałem powrócić do oryginalnego softu VTi i jakież było moje zdziwienie po braku chęci wykonania boot'a z pendrive'a USB przez odbiornik.
      Jak mogę przywrócić oryginalne oprogramowanie po tej wpadce? Jak zmusić odbiornik do wykonania boot'a z USB?

Pozdrawiam
    • Czy zdjęcie zostało zrobione poprawnie?
      Czy struktura folderów na pendrive jest prawidłowa?
      Próbowałeś innego pendrive'a ?

Czy używasz Multiboot

The post was edited 1 time, last by Duc ().

• Jest to obraz którego używałem poprzednio i pendrive, który działał. Prawdopodobnie problemem może być Multiboot. Z tego co udało mi się wyczytać w sieci podobno w OpenATV jest on używany domyślnie. Jak go wyłączyć? Nie jestem biegły w odbiornikach opartych na Linux'ie.
    • Niestety nie jestem w stanie Ci tam pomóc.
      Wiem tylko, że przy flashowaniu VTI zdarzają się problemy,
      jeśli Multiboot był używany wcześniej.
      Będziesz musiał poczekać, aż odezwie się ktoś, kto będzie mógł Ci pomóc w tej kwestii.
    • Gdyby to było takie proste to nie pytał bym się na forum. To tak nie działa kolego sokol. Po wgraniu softu VTi na pendrive FAT32 odbiornik za chińskiego boga nie chce się z niego zbootować. Nie pojawia się komunikat "Update! Press power". Poza tym pendrive po próbie wykonania boot'a wyjęty z portu USB odbiornika jest pusty. Tak jakby boot loader OpenATV go czyścił.